Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Зеленський закликав українців скоротити споживання електрики

Зеленський закликав українців скоротити споживання електрики

Категорія: Політика, Суспільство
Зеленський закликав українців скоротити споживання електрики Президент України Володимир Зеленський закликав мешканців країни якомога скоротити споживання електрики з 17 до 23 години. Про це він заявив у відеозверненні, опублікованому у його Telegram-каналі.

"Цієї суботи жителі Чернігівської області обмежили своє споживання електрики на 20 відсотків. А загалом країною — в середньому на 10 відсотків. Київ та область — лише на 7 відсотків. Будь ласка, зробіть більше, якщо можете. З 17 до 23 години повинні скоротити наше споживання електрики", - написав президент України. 

Український лідер також попередив про обмеження постачання електрики у низці міст. За його словами, це є необхідним заходом для стабільної роботи енергосистеми країни.

У деяких містах та районах України енергетикам доводиться обмежувати постачання електрики, щоб стабільно працювала вся система.

Також прем'єр-міністр країни Денис Шмигаль раніше говорив про те, що населенню України слід зменшити використання електрики у вечірній час.

За його словами, бізнес також має відключити зовнішню світлову рекламу та інші енерговитратні прилади. Він пояснив, що такий відповідальний підхід дозволить мінімізувати звернення до графіків відключення електроенергії.