Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » У МОК зробили нову заяву про санкції проти Росії

У МОК зробили нову заяву про санкції проти Росії

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
У МОК зробили нову заяву про санкції проти Росії Президент Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах зробив нову заяву про усунення збірної Росії під час генеральної асамблеї Асоціації національних олімпійських комітетів (АНОК). Його слова доступні на YouTube-каналі заходу.

«Ми не можемо повністю відповідати нашій олімпійській місії, яка полягає у захисті спортсменів та об'єднанні всього світу у мирних змаганнях. На жаль, у цій ситуації єдиним способом захистити цю місію було рекомендувати неучасть спортсменів лише через їхній паспорт», — заявив глава МОК. Бах заявив про необхідність продовження санкції щодо росіян. «Ми маємо забезпечити чесність проведення міжнародних спортивних змагань та захистити нашу автономію», — сказав він.

30 вересня Бах назвав умову для участі російських спортсменів у міжнародних турнірах. На його думку, ті, хто дистанціювався від ситуації в Україні, повинні мати змогу змагатись під нейтральним прапором.

Наприкінці лютого більшість спортивних організацій усунули збірні Росії та Білорусії за рекомендацією МОК. У деяких дисциплінах, таких як автоспорт, велоспорт, теніс та шахи, росіяни продовжують виступи у нейтральному статусі.