Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » У США занепокоїлися через ризик обвалу фінансового ринку за прикладом Британії

У США занепокоїлися через ризик обвалу фінансового ринку за прикладом Британії

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Економіка
У США занепокоїлися через ризик обвалу фінансового ринку за прикладом Британії NYT заявила про побоювання ФРС через загрозу обвалу фінансового ринку США за прикладом Британії. 

У Федеральній резервній системі (ФРС) та Білому домі висловили занепокоєння щодо ризиків обвалу американського фондового ринку за прикладом Британії. Про такі побоювання повідомляє New York Times із посиланням на джерела.

«Представники ФРС, міністерства фінансів та Білого дому намагаються з'ясувати, чи можуть Сполучені Штати зазнати власного потрясіння та обвалу ринку, яке здатне вдарити по домогосподарствах та ускладнити боротьбу проти високої інфляції», — йдеться у статті.

За інформацією газети, для оцінки ймовірності обвалів держава залучила експертів Уолл-Стріт та міжнародних фахівців. Отримані дані говорять про ризики сильного обвалу, хоч і не підтверджують такий сценарій найближчим часом, зазначають співрозмовники.

"Ризик фінансової кризи виріс через різке підвищення облікових ставок з боку центробанків", - пише видання.

Раніше стало відомо, що ФРС США знову підвищила базову процентну ставку на 75 базисних пунктів – до рівня 2,25-2,5 відсотка річних. Про це йдеться у прес-релізі на сайті регулятора.

Такий крок покликаний уповільнити інфляцію, що досягла за підсумками травня рекордних з 1981 показників. При цьому ФРС також вважає за доречне подальше підвищення цільового діапазону ставки.

Попереднє підвищення відбулося у середині червня. Тоді базова процентна ставка зросла до рівня 1,5-1,75 відсотка річних.