Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Вилицеві імпланти - в чому секрет їхньої популярності?

Вилицеві імпланти - в чому секрет їхньої популярності?

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Здоров'я

Вилицеві імпланти - в чому секрет їхньої популярності? В останні роки вилицеві імпланти в Україні переживають справжній бум популярності. І пов'язано це не лише з їхніми революційними характеристиками, а й з тим, що дедалі більше українців перестають ставитися до них, як до малознайомої, "експериментальної" новинки.


Так, стоматологи провідної столичної клініки "Дент Лайн" відзначають такі найпоширеніші помилки, розвінчання яких сприяло вибуховому зростанню популярності вилицевих імплантів Zygoma серед українців.


Міф 1: Встановлення вилицевих імплантів – це боляче

Реальність: Складні маніпуляції для нарощування кістки (синус-ліфтинг) у контексті травматичності однакові зі встановленням вилицевих імплантів. На відміну від синус-ліфтинга при установці Zygoma не займається гайморова пазуха, тому після цього не виникає великого набряку. Встановлення вилицевих імплантів проводиться під загальним наркозом, тому під час хірургічного втручання пацієнт абсолютно нічого не відчуває.

 

Міф 2: Встановлення вилицевих імплантатів завжди дає ускладнення

Реальність: Сучасні технології, висока кваліфікація лікаря, матеріали, які добре приживаються в організмі, мінімізують ризик виникнення ускладнень. За статистикою будь-які проблеми після операції спостерігаються лише у 3-4% випадків. Ускладнень набагато більше, коли проводять об'ємну пересадку кісткової тканини. В цьому випадку можуть з'явитися нагноєння, розходження країв, іноді доводиться робити повторне нарощування кістки. При установці вилицевих імплантів використовують навігаційну хірургію, що виключає помилки під час втручання та дозволяє зробити невеликі розрізи.

 

Міф 3: Вилицеві імпланти не приживаються

Реальність: Звичайні імпланти не приживаються в тому випадку, коли через неякісний догляд за ротовою порожниною або через помилку лікаря виникає переімплантит (запальний процес у тканинах, що оточують штучну конструкцію). Щоб цього не сталося, фахівець для збереження імунного бар'єру має перед встановленням імпланту наростити достатню кількість слизової оболонки. Інакше відбудеться розсмоктування кістки і за кілька місяців зубний імплантат просто випаде. Вилицева кістка знаходиться далеко від шийки штучного зуба, тому запальний процес, а значить і випадання вилицевих імплантатів, виключені.

 

Міф 4: Встановлення вилицевих імплантів – це дорого

Реальність: Коли на ринку вилицевих імплантів був лише один виробник (компанія Nobel) і для встановлення конструкцій запрошувалися лікарі з інших країн, то вартість одного імпланту була 1500 доларів США. Нині вилицеві імплантати виробляють у Німеччині, Італії, Ізраїлі, а з установкою чудово справляються українські лікарі, тому ціна за одиницю становить 25-28 тисяч гривень. Якщо ж встановити до 12 зубів на 4-х вилицевих імплантатах, то це буде дешевше, ніж встановити 6 звичайних конструкцій разом з операцією з нарощування кістки. До того ж і встановлюються вилицеві імпланти набагато швидше - за 1 день (результат установки звичайних треба чекати набагато довше).

 

Джерело: офіційний сайт стоматологічної клініки "Дент Лайн" у Києві www.dentline.com.ua