Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Джонсон відмовився від виборів на пост прем'єр-міністра Великої Британії

Джонсон відмовився від виборів на пост прем'єр-міністра Великої Британії

Категорія: Головне, Політика
Джонсон відмовився від виборів на пост прем'єр-міністра Великої Британії Колишній прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон відмовився висувати свою кандидатуру на посаду лідера правлячої Консервативної партії та глави уряду після відставки Ліз Трасс. 

"Я думаю, що маю добрі шанси привести Консервативну партію до перемоги на [загальних] виборах у 2024 році. Існує велика ймовірність, що я був би успішний на [партійних] виборах серед членів Консервативної партії і що я міг би повернутися на Даунінг-стріт у п'ятницю [28 жовтня]. Але протягом останніх днів я, на жаль, дійшов висновку, що це буде неправильно", - заявив Борис Джонсон. 

Він також зазначив, що зміг отримати 102 депутати-консерватори, у зв'язку з чим він формально мав можливість виставити свою кандидатуру на посаду прем'єра. При цьому Джонсон наголосив, що зв'язувався з іншими претендентами на прем'єрське крісло — колишнім головою Мінфіну Ріші Сунаком та лідером Палати громад британського парламенту Пенні Мордонт.
 
Екс-прем'єр мав намір домовитися про спільну роботу в національних інтересах, але сторони не змогли дійти спільного знаменника.