Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Держдеп: США, Британія та Франція відкинули дані Росії про «брудну бомбу» у Києва

Держдеп: США, Британія та Франція відкинули дані Росії про «брудну бомбу» у Києва

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Держдеп: США, Британія та Франція відкинули дані Росії про «брудну бомбу» у КиєваДані про намір України здійснити на своїй території «провокацію з «брудною бомбою» — «відверто неправдиві», уклали у Вашингтоні, Парижі та Лондоні. Глави МЗС цих країн визнали інформацію приводом для ескалації в Україні. 
 
Уряди США, Великобританії та Франції не довіряють інформації Росії про намір України застосовувати «брудну бомбу» на своїй території.
 
Про це йдеться у спільній заяві держсекретаря США Ентоні Блінкена, глав МЗС Франції Катрін Колони та МЗС Великобританії Джеймс Клеверлі, заява опублікована Держдепартаментом США.

«Наші країни ясно дали зрозуміти, що ми всі відкидаємо відверто хибні твердження Росії про те, що Україна готується застосувати брудну бомбу на своїй власній території. Світ розкусить будь-яку спробу використати це твердження як привід для ескалації», — попередили міністри.

Україна отримає підтримку суверенітету та територіальної цілісності «стільки, скільки потрібно», запевнили глави зовнішньополітичних відомств трьох держав.