Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Канцлер ФРН Шольц та голова ЄК фон дер Ляйєн запропонували створити «план Маршалла» для України

Канцлер ФРН Шольц та голова ЄК фон дер Ляйєн запропонували створити «план Маршалла» для України

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Канцлер ФРН Шольц та голова ЄК фон дер Ляйєн запропонували створити «план Маршалла» для України Канцлер Німеччини Олаф Шольц та голова Єврокомісії (ЄК) Урсула фон дер Ляйєн запропонували розробити «план Маршалла». 

Для України та створити платформу для координації допомоги, що надається Києву у відновленні країни. Про це вони заявили у спільній статті для газети Frankfurter allgemeine zeitung.

25 жовтня у Берліні заплановано експертну конференцію з питань відновлення в Україні, в рамках якої політики хочуть обговорити з фахівцями можливості найкращого надання допомоги Києву.

«Організація відновлення визначить, якою країною у майбутньому стане Україна. Навіть якщо з історичними порівняннями завжди потрібно бути обережними, йдеться не більше не менше як про створення нового плану Маршалла XXI століття», — заявили Шольц та фон дер Ляйєн.

Політики наголосили, що Європі відводиться важлива роль у справі підтримки Києва, оскільки Україна є кандидатом на вступ до Євросоюзу.

Канцлер Німеччини та голова Єврокомісії вказали, що Світовий банк оцінив збитки від бойових дій у 350 мільярдів євро. Вони наголосили, що Київ не впорається поодинці з необхідними витратами, тому проблему слід вирішувати спільно, із залученням ЄС, Групи семи (G7), фінансових інститутів, міжнародних організацій та приватних інвесторів.