Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » У третьому кварталі ВВП Китаю зріс на 3,9 відсотка рік до року

У третьому кварталі ВВП Китаю зріс на 3,9 відсотка рік до року

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Світ
У третьому кварталі ВВП Китаю зріс на 3,9 відсотка рік до року Зростання економіки Китаю в третьому кварталі 2022 року склало 3,9 відсотка рік до року, незважаючи на песимістичні очікування аналітиків. Як повідомляє CNBC, раніше опитані експерти очікували, що Китай повідомить зростання ВВП на 3,4 відсотка.

Зовнішньоторговельний оборот Китаю в січні-вересні становив 4,75 трильйона доларів, він зріс на 8,7 відсотка. Експорт збільшився на 12,5 відсотка, а імпорт – на 4,1 відсотка. Порівняно з другим кварталом зростання ВВП становило 0,4 відсотка. Загалом з початку року економіка зросла на 3 відсотки, але це все одно нижче за цільові 5,5 відсотка.

Фактором, що гальмує зростання, як і раніше виступає політика нульової толерантності до COVID-19 і карантинні обмеження.
 
При цьому, згідно з прогнозами Світового банку (СБ), саме через таку політику зростання ВВП Китаю за підсумками 2022 року може відстати від решти країн Східної Азії вперше з 1990 року.

За розрахунками СБ, зростання ВВП у Китаї — другої економіки світу — становитиме лише 2,8 відсотка у 2022 році, тоді як у решті регіону очікується зростання в середньому на 5,3 відсотка.