Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » WSJ: саудівський кронпринц сумнівається в ясності розуму Байдена і висміює його застереження

WSJ: саудівський кронпринц сумнівається в ясності розуму Байдена і висміює його застереження

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
WSJ: саудівський кронпринц сумнівається в ясності розуму Байдена і висміює його застереженняНаслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед бен Сальман Аль Сауд ставить під сумнів ясність розуму президента США Джо Байдена. Про це повідомила газета The Wall Street Journal, посилаючись на джерела у саудівському уряді.

Як стало відомо, у приватних розмовах 37-річний кронпринц часто висміює американського лідера через помилки, що допускаються. Також Мухаммед бен Сальман Аль Сауд заявив своїм радникам, що Байден не вражав його ще під час перебування віце-президентом США, повідомили співрозмовники видання.

Більш того, спадкоємець принц Саудівської Аравії не приховує, що більше вважав за краще працювати з попереднім американським лідером Дональдом Трампом. У матеріалі WSJ зазначається, що ворожість між Джо Байденом та Мухаммедом бен Сальман Аль Саудом загострила напруженість у відносинах Вашингтона та Ер-Ріяда.

Зокрема, на думку саудівських посадових осіб, на зустрічі лідерів у липні глава Білого дому не був зацікавлений у політичних дискусіях і не хотів бути там присутнім. Водночас, офіційні особи США стверджують, що Байден приділяв цим зустрічам значний час та енергію.

Раніше журнал Foreign Policy звернув увагу, що Ер-Ріяд не поспішає йти назустріч проханням Вашингтона та Лондона збільшити видобуток нафти, посилаючись на зобов'язання у рамках угоди ОПЕК+. Автор статті Анчал Вохра нагадала, у ході своєї передвиборчої кампанії Байден назвав Саудівську Аравію «ізгоєм», а став президентом, опублікував доповідь, в якій йдеться про причетність наслідного принца королівства Мухаммеда ібн Сальмана Аль Сауда до вбивства журналіста Джамаля Хашоггі. У зв'язку з цим, на її думку, спадкоємець «бачить можливість поквитатися з американським президентом Джо Байденом» і «зробив ставку на Путіна».