Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Глава МАГАТЕ розповів про зустріч із Блінкеном

Глава МАГАТЕ розповів про зустріч із Блінкеном

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Глава МАГАТЕ розповів про зустріч із Блінкеном Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі розповів про свою зустріч з державним секретарем США Ентоні Блінкеном, під час якої він висловив подяку за сприяння організації захисної зони у Запорізькій атомній електростанції (ЗАЕС). Про це він написав у своєму Twitter-акаунті.

Глава МАГАТЕ назвав зустріч докладною. Він також повідомив, що проінформував Блінкена про майбутній візит експертів організації до України, який відбудеться цього тижня.
 
«Я подякував США за підтримку наших зусиль щодо створення зони ядерної безпеки та захисту навколо Запорізької атомної електростанції», — йдеться у публікації.

Раніше стало відомо, що МАГАТЕ вирушить до України на пошуки «брудної ядерної бомби». Гроссі прийняв запрошення українського міністра закордонних справ Дмитра Кулеби оглянути мирні об'єкти країни.

У жовтні глава МАГАТЕ оголосив про своє бажання знову зустрітися із президентом Росії Володимиром Путіним. Гроссі висловив сподівання, що це станеться «якнайшвидше».