Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Bloomberg: жителі Європи почали заощаджувати на їжі

Bloomberg: жителі Європи почали заощаджувати на їжі

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Світ
Bloomberg: жителі Європи почали заощаджувати на їжіБільшість жителів Європи почали заощаджувати на їжі та предметах повсякденного вжитку. Про це пише Bloomberg з посиланням на дослідження компанії IRI.

Так, 71 відсоток респондентів на шести ключових ринках Європи «суттєво скоротили» витрати. 58 відсотків знизили витрати на предмети першої потреби. 35 відсотків опитаних почали витрачати заощадження та брати кредити на оплату рахунків.

Така поведінка пов'язана з інфляцією в країнах Євросоюзу і цінами на продукти харчування, паливо та енергію, що стрімко зростають. Агентство зазначає, що подібна ситуація востаннє фіксувалася у 1970-х роках, коли світ зіткнувся з нафтовою кризою.

23 жовтня експерти Міжнародного валютного фонду спрогнозували, що витрати на проживання в європейських країнах у зв'язку з енергетичною кризою 2022 року збільшаться на 7 відсотків, 2023-го зростуть на 9 відсотків. Також у доповіді наголошувалося, що російська економіка стабілізувалася у другому кварталі 2022 року після санкційного удару.