Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » ЄК захотіла залучити Британію та Швейцарію до стелі цін на газ для енергетики

ЄК захотіла залучити Британію та Швейцарію до стелі цін на газ для енергетики

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
ЄК захотіла залучити Британію та Швейцарію до стелі цін на газ для енергетики Європейська комісія (ЄК) попередила країни Євросоюзу (ЄС), що обмеження цін на природний газ, що використовується для вироблення електроенергії, вимагатиме участі країн-імпортерів за межами ЄС, таких як Велика Британія та Швейцарія. Відповідні рекомендації випустили напередодні зустрічі міністрів енергетики країн ЄС, яка відбудеться 25 жовтня, пише Bloomberg з посиланням на джерела.

Зазначається, що Єврокомісія запропонує встановити граничну ціну на газ для вироблення електроенергії на рівні 100-120 євро за мегават-годину. Співрозмовники агентства уточнили, що конкретна гранична ціна на газ, що використовується для вироблення електроенергії, залежатиме від кількості електростанцій у кожній країні, яка використовує цей вид палива для генерації енергії.

При цьому ЄК попередила, що будь-який крок щодо обмеження цін на газ для генерації електроенергії не повинен призвести до підвищення попиту або субсидування електроенергії для іноземних споживачів, йдеться у матеріалі.

Раніше Євросоюз відмовився від планів щодо введення стелі цін на газ через внутрішні розбіжності та можливі проблеми з поставками, пише Bloomberg з посиланням на проект пакету екстрених заходів щодо боротьби з енергокризою ЄК. Щоб уникнути різких коливань цін на газ, ЄК запропонує країнам блоку спільні закупівлі.