Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Глава ЄК закликала не дати Росії знищити енергоінфраструктуру України

Глава ЄК закликала не дати Росії знищити енергоінфраструктуру України

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Глава ЄК закликала не дати Росії знищити енергоінфраструктуру УкраїниЄвропейський союз (ЄС) має не дати Росії знищити енергоінфраструктуру України. З таким закликом виступила голова Єврокомісії (ЄК) Урсула фон дер Ляйєн, передає ТАРС.

«Україна потребує термінового відновлення втрат прямо зараз, коли ми розмовляємо, особливо в умовах, коли Росія цілеспрямовано завдає ударів по інфраструктурі (…). Росія намагається паралізувати Україну, але ми не повинні дозволити цьому статися», - заявила фон дер Ляйєн.

Раніше канцлер Німеччини Олаф Шольц і голова Єврокомісії (ЄК) Урсула фон дер Ляйєн запропонували розробити «план Маршалла» для України та створити платформу для координації допомоги Києву у відновленні країни.

Німецький лідер та голова ЄК вказали, що Світовий банк оцінив збитки від бойових дій у 350 мільярдів євро. Вони наголосили, що Київ не впорається поодинці з необхідними витратами, тому проблему слід вирішувати спільно, із залученням ЄС, Групи семи (G7), фінансових інститутів, міжнародних організацій та приватних інвесторів.