Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » США, Південна Корея та Японія обговорили протидію КНДР

США, Південна Корея та Японія обговорили протидію КНДР

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
США, Південна Корея та Японія обговорили протидію КНДРЗаступники міністрів закордонних справ Південної Кореї, США та Японії провели консультації з питань безпеки у світі та регіоні на тлі побоювань щодо можливого ядерного випробування в КНДР. Про це пише південнокорейська агенція Yonhap.

Перший заступник глави МЗС Південної Кореї Чо Хен Дон провів тристоронню зустріч зі своїми колегами зі США та Японії — Уенді Шерман та Такео Морі у середу, 26 жовтня, у Токіо. Дипломати обговорили шляхи протидії загрозам з боку Північної Кореї.

Зустріч відбулася на тлі припущень про те, що північнокорейський лідер Кім Чен Ин може незабаром провести ще одне ядерне випробування та здійснити додаткові провокації.

Раніше президент Південної Кореї Юн Сок Єль повідомив, що Північна Корея завершила підготовку до ядерних випробувань. На його думку, перший з 2017 року вибух атомного пристрою у Пхеньяні неминучий.

США погрожували КНДР наслідками у разі нових випробувань ядерної зброї. При цьому представник Держдепартаменту Нед Прайс запевнив, що Вашингтон не має «ворожого настрою» стосовно Північної Кореї.