Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Новий прем'єр Італії пообіцяла продовжити підтримку України

Новий прем'єр Італії пообіцяла продовжити підтримку України

Категорія: Головне, Політика
Новий прем'єр Італії пообіцяла продовжити підтримку УкраїниНовий прем'єр-міністр Італії Джорджа Мелоні під час телефонної розмови з американським президентом Джо Байденом пообіцяла продовжити підтримку України. Про це йдеться у заяві, поширеній прес-службою Білого дому.

Байден і Мелоні провели 25 жовтня телефонну розмову, під час якої президент США привітав главу італійського уряду зі вступом на посаду.
 
Лідери двох країн висловили готовність до спільної роботи в рамках НАТО з реагування на спільні виклики.

Зокрема, співрозмовники «обговорили прихильність до подальшого надання допомоги Україні, заклику Росії до відповіді за її агресію, реагування на виклики з боку Китаю», а також забезпечення постачання «доступних» енергоносіїв.

Раніше Байден висловив сподівання, що новий італійський уряд на чолі з прем'єром Джорджією Мелоні продовжить підтримувати Україну.

Лідера партії «Брати Італії» Джорджа Мелоні було призначено прем'єр-міністром Італії 21 жовтня. Президент республіки Серджо Маттарелла викликав Мелоні на зустріч, де передав їй мандат формування ради міністрів. 22 жовтня вона оголосила склад уряду республіки.