Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Норвегія виступила проти граничної ціни на газ

Норвегія виступила проти граничної ціни на газ

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Норвегія виступила проти граничної ціни на газНорвегія виступає проти граничної ціни на газ, про це повідомлили в міністерстві нафти та енергетики цієї країни.

"Це може погіршити проблему, з якою стикається Європа, а саме брак газу", - заявив представник прес-служби відомства Стайн Грімсруд.

Норвегія стала одним із ключових заступників російського газу. Влітку Осло схвалило дозвіл на видобуток палива одразу на семи шельфових родовищах, щоб збільшити поточного року видобуток газу на вісім відсотків порівняно з 2021-м.

У міністерстві нафти та енергетики країни наголосили, що планують поставити близько 122 мільярдів кубометрів природного газу до Європи у 2022 році. "Половина цього обсягу обґрунтовується повторним запуском ЗПГ - заводу Hammerfest LNG", - сказав Грімсруд.

Раніше Євросоюз відмовився від планів щодо введення стелі цін на газ через внутрішні розбіжності та можливі проблеми з поставками, пише Bloomberg з посиланням на проект пакету екстрених заходів щодо боротьби з енергокризою ЄК. Щоб уникнути різких коливань цін на газ, ЄК запропонує країнам блоку спільні закупівлі.