Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Apple підтвердила майбутній вихід iPhone із USB-C

Apple підтвердила майбутній вихід iPhone із USB-C

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Наука та IT
Apple підтвердила майбутній вихід iPhone із USB-C Apple підтвердила, що оснастить майбутні смартфони роз'ємом USB-C. Про це у своєму Twitter повідомляє видання The Wall Street Journal.

У розмові з журналістами медіа віце-президент Apple із маркетингу Apple Грег Джосвіак пообіцяв, що майбутні смартфони бренду отримають роз'єм USB-C. Це потребує нового закону Євросоюзу.
 
"Очевидно, нам доведеться підкоритися", - сказав Джосвіак, зазначивши, що компанія не має вибору.

При цьому представник корпорації підкреслив, що Apple і ЄС мають розбіжності щодо регулювання ринку зарядних пристроїв. Однак Джосвіак заявив, що компанія шанує рішення законодавців ЄС.

Згідно з правилами ЄС, до кінця 2024 року всі гаджети, що продаються на території Євросоюзу, повинні бути оснащені портом USB-C. Новий закон поширюється на смартфони, планшети, цифрові камери, навушники, ігрові приставки, електронні книги, портативні стовпчики, ноутбуки, клавіатури, миші та інші пристрої.

Раніше джерела видання The Verge розповіли, що Apple випустить перший смартфон із портом USB-C не раніше 2025 року. Очікується, що компанія встигне випустити iPhone 16 в 2024 році і оснастити його роз'ємом Lightning - до набрання чинності законом.