Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Вибір вхідних дверей

Вибір вхідних дверей

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Суспільство

Вибір вхідних дверейПодії останніх восьми місяців неабияк вплинули на сферу облаштування помешкання. Наразі акценти з нестандартних стилістичних рішень змістилися на створення затишно оформленого і, головне, безпечного приміщення. А що забезпечує основний захист від зовнішнього світу? Вхідні двері у квартиру.


Звукоізоляція задля вашого спокою

Аби почуватися комфортно і не перейматися кожного разу, як на поверсі загавкає сусідський песик чи хтось надто гучно протупотить повз вашу квартиру, варто вибрати двері з високим рівнем звукоізоляції. Це допоможе вберегти нервову систему.

 

Що впливає на звукоізоляційні якості вхідних дверей?

  • клас шумоізоляції;
  • матеріал виробу;
  • прилягання до одвірка та порога (за наявності);
  • піноізоляція між дверима та прорізом.

 

Класів шумоізоляції існує три. Вони поділяються відповідно до кількості децибелів, які здатне відображати та поглинати полотно. Найнижчий перший клас визначає двері, які знижують рівень шуму на 18-23 децибела. Вироби другого класу зменшують гучність на 24-30 децибелів, а третього - на 31-40 децибелів.

 

Для покращення звукоізоляції при виготовлені дверей використовують гофрокартон, поліуретан, пенопропілен, мінеральну вату. Остання має найліпші властивості шумопоглинання. Найнижчі показники у гофрокартона, який використовують у міжкімнатних дверях.

 

Завдяки оббивці та обшивці дверей у квартирі стає ще тихіше. Найбільш популярними матеріалами є штучна та натуральна шкіра, з додаванням між основною і полотном базальтової вати, синтепону чи поролону. Також для додаткової шумоізоляції можуть використовуватися фанерні листи чи деревина.

 

Чи впливає товщина металу на безпеку?

Впливає, та вона є лише одним із факторів, які формують зламостійкість. Також важливими є наявність у конструкцій ребер жорсткості, дверної коробки, панелей товщиною 4-6 мм. Замкові механізми мають мати системи багатостороннього замикання та захисту від перелому, а також важливим є спосіб їхнього монтажу - зовнішній чи внутрішій.

 

Більшість запропонованих на ринку виробів - металопрофільні - з гнутої листової сталі. Вони можуть бути без замкнутого внутрішнього контуру, або з ним, мати товщину листа до 2 мм. Рідше трапляються куточкові дверні конструкції, які є значно міцнішими за профілі. Як правило, вони виглядають менш привабливо, виготовляються на замовлення. Для захисту від вогнепальної зброї у броньовані двері додатково монтують куленепробивний лист.

 

Неабиякий вплив на надійність і безпеку квартирних вхідних дверей мають петлі. При виборі конструкції варто звертати увагу на наявність антизрізів - прихованих елементів вздовж усієї петлі, які сконструйовані спеціально для перешкоджання зрізанню.

 

Подумайте про доступність для рятувальників

У часи війни варто також звернути увагу на можливість швидкого проникнення у квартиру співробітників рятувальних служб, наприклад, пожежників. Аби не ускладнювати їм роботу, обирайте дверні конструкції без ребер жорсткості, виготовлені з тонких листів сталі.

 

Широкий вибір дверей від провідних виробників дає можливість обирати одночасно міцні та безпечні вироби, виходячи з особистих потреб та пріоритетів. Під час підбору варто оцінювати усі ризики: проникнення зловмисників, можливість швидкого виходу з квартири, доступність для рятувальників. Авжеж, аби не помилитися, краще проконсультуватися з фахівцем.