Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Bloomberg: ЄС стурбувався сплеском постачання побутової техніки до РФ Вірменією та Казахстаном

Bloomberg: ЄС стурбувався сплеском постачання побутової техніки до РФ Вірменією та Казахстаном

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Світ
Bloomberg: ЄС стурбувався сплеском постачання побутової техніки до РФ Вірменією та Казахстаном Євросоюз (ЄС) стурбувався сплеском експорту побутової техніки до Росії сусідніми країнами. Bloomberg повідомив, що європейські чиновники передбачають використання деяких запчастин Росією "у військових цілях".

За даними, зібраними Bloomberg із статистичної служби Європейського союзу Eurostat, за перші вісім місяців 2022 року Вірменія імпортувала з ЄС більше пральних машин, ніж за останні два роки за зниження рівня народжуваності в країні на 4,3 відсотка.

Аналогічно попит Казахстану на молоковідсмоктувачі з ЄС зріс на 633 відсотки в першій половині 2022 року, хоча рівень народжуваності в країні за той же період знизився на 8,4 відсотка. З січня до серпня до Казахстану привезли холодильники на суму 21,4 мільйона доларів (1,3 мільярда рублів), що більш ніж утричі перевищує суму за аналогічний період минулого року. Водночас уряд країни повідомляв про різке зростання поставок цієї техніки в РФ.

Офіційні особи в Європі публічно заявили, що бачили деталі холодильників та пральних машин у російській військовій техніці. Вони зазначили, що Росія може використовувати компоненти та мікросхеми від побутової техніки «у військових цілях», нехай і «у відносно низькопробному устаткуванні».

Раніше стало відомо, що в липні низка країн Євросоюзу збільшила експорт товарів до Росії як у місячному, так і в річному вираженні.