Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Уряд Німеччини виділить 91 мільярд євро на підтримку споживачів

Уряд Німеччини виділить 91 мільярд євро на підтримку споживачів

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Світ
Уряд Німеччини виділить 91 мільярд євро на підтримку споживачів Влада Німеччини збирається в середу, 2 листопада, схвалити пропозиції щодо введення стелі цін на газ для підтримки німецьких споживачів та виділення субсидій обсягом 91 мільярд євро на 2023 рік. 

Цей захід дозволить домогосподарствам купувати за фіксованою пільговою ціною до 80 відсотків необхідного їм газу, а промисловості — до 70 відсотків.
 
При цьому промислові підприємства, щоб отримати «пільговий газ», мають, серед іншого, дати зобов'язання зберегти виробництво на колишньому місці, як і не менше 90 відсотків робочих місць. Витрати на забезпечення стелі цін на газ візьме на себе держава за рахунок збільшення держборгу.

Загальний обсяг субсидій для зниження витрат на енергію, згідно з планами Берліна, складе 200 мільярдів євро і включає також зниження податку на газ з 19 до 7 відсотків та низку інших заходів.

Раніше стало відомо, що ФРН випереджає план заповнення газових сховищ країни. Рівень заповнення підземних сховищ газу в країні знаходиться на позначці 98,52 відсотка.
 
Німеччина прагне максимально знизити енергетичну залежність від Росії та одночасно запастися газом, щоб уникнути повномасштабної енергетичної кризи в країні.