Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Північна Корея звинуватила США у підготовці до ядерної війни

Північна Корея звинуватила США у підготовці до ядерної війни

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Північна Корея звинуватила США у підготовці до ядерної війниМЗС КНДР на тлі чергових військових навчань Південної Кореї та США звинуватило Вашингтон у підготовці до ядерної війни з Північною Кореєю та навмисному загостренні ситуації на Корейському півострові. Про це повідомляє північнокорейське Центральне телеграфне агентство (ЦТАК).

«Корейський півострів перетворений на гарячу точку, де військова напруженість найвища у світі, а ситуація безпеки в регіоні стала ще серйознішою», — заявили в МЗС республіки, зазначивши, що військові навчання США та Південної Кореї мають настільки «чіткий агресивний характер» як ніде у світі.

У Пхеньяні вважають "абсурдними" звинувачення США на адресу КНДР в загостренні ситуації на Корейському півострові.
 
«Якщо США все ще вдадуться до серйозної військової провокації, ми розглядатимемо більш серйозні кроки у відповідь», — уклали у зовнішньополітичному відомстві Північної Кореї.

Раніше Індо-Тихоокеанське командування Збройних сил (ВС) США (INDOPACOM) заявило, що військові США не бачать загрози для себе та своїх союзників в особі Японії та РК через пуски балістичних ракет Північної Кореї.