Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » NBC: Байден вийшов із себе через телефонну розмову з Зеленським про військову допомогу

NBC: Байден вийшов із себе через телефонну розмову з Зеленським про військову допомогу

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
NBC: Байден вийшов із себе через телефонну розмову з Зеленським про військову допомогу Президент США Джо Байден обурився під час телефонної розмови з українським лідером Володимиром Зеленським. Про це повідомляє телеканал NBC News із посиланням на інформовані джерела.

Як стало відомо каналу, інцидент стався під час бесіди лідерів двох країн, яка відбулася 15 червня 2022 року. Глава Білого дому повідомив свого українського колегу, що схвалив виділення Києву додаткової військової допомоги у розмірі 1 мільярда доларів. Однак у відповідь Зеленський почав перераховувати, яку ще на допомогу Україна чекає від західних країн, але не отримує.

«Байден вийшов із себе... Американський народ досить щедрий, а його адміністрація та американські військові старанно працюють, щоб допомогти Україні, говорив він [Байден], підвищивши голос, і Зеленський міг би виявити трохи більше подяки», — розповів один із співрозмовників NBC News.

За даними джерел каналу, невдоволення президента США до цього накопичувалося протягом кількох тижнів на тлі постійної критики на адресу Вашингтона з боку Зеленського щодо повільного постачання озброєння. Однак після цього інциденту команда українського лідера почала намагатися зняти напругу у відносинах двох президентів, вважаючи їх непродуктивною.

У результаті Зеленський того ж дня виступив із публічною подякою на адресу Байдена, оцінивши допомогу Вашингтона. Після цього відносини лідерів США та України покращилися.

У середині жовтня Washington Post писало, що Байден попередив Зеленського про труднощі, які можуть виникнути під час отримання Києвом коштів від Конгресу, якщо український президент продовжить скаржитися на обсяг допомоги від Вашингтона.