Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » Єврокомісія виділила 100 млн євро країнам, які приймають українських біженців

Єврокомісія виділила 100 млн євро країнам, які приймають українських біженців

Категорія: Новини Позиція, Політика
Єврокомісія виділила 100 млн євро країнам, які приймають українських біженцівПро це йдеться у повідомленні Єврокомісії"Це рішення було прийнято після заходу "Підтримай Україну", що відбувся 9 квітня, на якому Єврокомісія взяла на себе зобов'язання виділити до 400 млн євро на підтримку біженців з України в найбільш постраждалих державах-членах ЄС", - пише "Європейська правда".

Перший транш у розмірі 248 млн євро в якості надзвичайної допомоги був виділений п'яти сусіднім з Україною державам-членам у травні. Таким чином, Польща, Румунія, Угорщина, Словаччина та Чехія вже скористалися додатковою підтримкою.

Цей другий транш надзвичайної допомоги з фондів внутрішніх справ підтримає Польщу, Словаччину, Чехію, Болгарію, Естонію, Латвію та Литву.

Держави-члени можуть використовувати ці кошти для продовження надання негайної допомоги біженцям, такої як продовольство, транспорт і тимчасове житло. Ці кошти також можуть бути спрямовані на підтримку їхньої спроможності інтегрувати біженців, у тому числі вразливих, таких як неповнолітні без супроводу дорослих.

Організації громадянського суспільства, місцеві та регіональні органи влади також відіграють ключову роль у наданні допомоги. Тому державам-членам необхідно забезпечити, щоб це надзвичайне фінансування також надходило до них.

Решта 52 млн євро будуть спрямовані на більш пізньому етапі на нові потреби, такі як проєкти з розміщення, надання якісної психологічної першої допомоги, охорони психічного здоров'я та психосоціальної підтримки особам, які втікають з України.