Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Найбільші енергокомпанії заспокоїли європейців щодо нестачі газу взимку

Найбільші енергокомпанії заспокоїли європейців щодо нестачі газу взимку

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Найбільші енергокомпанії заспокоїли європейців щодо нестачі газу взимкуГлави найбільших енергокомпаній заспокоїли європейців з приводу нестачі газу взимку — на їхню думку, значні запаси палива дозволять ЄС спокійно пережити цей опалювальний сезон, пише CNBC. При цьому всі вони висловили занепокоєння через наступну зиму — 2023 року загроза дефіциту буде набагато серйознішою.

За даними Міжнародного енергетичного агентства (МЕА), зараз європейські газові сховища заповнені більш ніж на 90 відсотків, що до певної міри забезпечило регіону захист від серйозного дефіциту.
 
"Завдяки поєднанню високих рівнів зберігання газу та пакетів державних витрат для субсидування рахунків населення Європа може впоратися з кризою цього року", - сказав гендиректор британської ВР Бернард Луні.

Він наголосив, що у 2023 році ситуація може радикально змінитися. Забезпечити високий рівень запасів дозволили більші обсяги імпорту російського газу — до наступної зими він, скоріш за все, повністю припиниться, вважають глави енергетичних гігантів.
 
"Попереду у нас важка зима, а слідом за нею у нас ще більш важка зима наступного року", - підтвердив гендиректор великого нафтотрейдера Vitol Рассел Харді.

Глава італійського нафтогазового гіганта Eni Клаудіо Декальці заявив, що Європа "в хорошій формі для цієї зими". Але, як ми вже говорили, проблема не в цій зимі. Вона буде наступною, тому що ми не матимемо російського газу — на 98 відсотків [менше отримає ЄС] наступного року, а може, й взагалі нічого», — додав Декальці.