Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Reuters: канцлер ФРН Шольц відхилив пропозицію Макрона разом поїхати до Китаю

Reuters: канцлер ФРН Шольц відхилив пропозицію Макрона разом поїхати до Китаю

Категорія: Головне, Політика
Reuters: канцлер ФРН Шольц відхилив пропозицію Макрона разом поїхати до Китаю Канцлер ФРН Олаф Шольц відмовився їхати до Китаю разом із президентом Франції Еммануелем Макроном. Про це стало відомо Reuters.

Як розповіло агентству інформоване джерело, французький лідер запропонував Шольцу разом вирушити до Пекіна, «щоб надіслати сигнал про єдність ЄС».

У матеріалі йдеться, що візит канцлера до КНР відбувся після того, як німецька влада дала згоду на купівлю китайською державною компанією частки в портовому терміналі Гамбурга. Дозвіл був незважаючи на заперечення з боку багатьох країн і побоювання США.

За словами директора Центру європейських досліджень університету Женьмінь Ван Івея, ця поїздка стане перевіркою відносин між Пекіном та Берліном, Європою та навіть Заходом. "Якщо цей візит буде успішним, Макрон приїде через місяць", - додав він.

Раніше Politico назвало відносини між Макроном та Шольцем крижаними, оскільки лідери двох країн навіть не мають сміливості провести спільну прес-конференцію. Крім того, за інформацією видання, уряд Франції роздратував звістку про те, що Шольц планує без Макрона відвідати Пекін для зустрічі з головою КНР Сі Цзіньпіном.