Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Китайська армія оголосила про підготовку на випадок війни

Китайська армія оголосила про підготовку на випадок війни

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Китайська армія оголосила про підготовку на випадок війниКНР продовжує підготовку на випадок війни та виступає проти незалежності Тайваню. Про це заявив офіційний представник міністерства оборони Китаю Тань Кефей.

«Тайвань є китайським Тайванем, і тайванське питання — це внутрішня справа КНР, яка не терпить жодного зовнішнього втручання», — наголосив представник китайського військового відомства, коментуючи нещодавню доповідь США. Крім того, підкреслив Тань, Пекін все ще виступає проти будь-яких форм «сепаратистської діяльності щодо досягнення незалежності Тайваню та втручання зовнішніх сил».

Раніше представник китайського посольства в США Цзін Цюань говорив, що Китай хоче об'єднатися з Тайванем якнайшвидше, але конкретних термінів на даний момент не встановлено. Дипломат зазначив, що деякі припускають возз'єднання КНР з Тайванем через п'ять, десять років, до 2035 або до 2049 року.

У свою чергу офіційний представник Канцелярії у справах Тайваню при Держраді КНР Ма Сяогуан зазначав, що китайська влада не може відмовити собі в можливості застосувати військову силу щодо Тайваню в тому випадку, якщо цього вимагатиме ситуація.