Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Reuters: Росія попросила послабити санкції проти Россільгоспбанку для експорту зерна

Reuters: Росія попросила послабити санкції проти Россільгоспбанку для експорту зерна

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Reuters: Росія попросила послабити санкції проти Россільгоспбанку для експорту зернаРосія просить Захід послабити санкції проти Россільгоспбанку для полегшення експорту зерна. Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що Москва на переговорах про зернову угоду виступила за те, щоб із кредитною організацією відновили відносини банки-кореспонденти.

Раніше Россільгоспбанк не грав значної ролі у торгівлі продовольством, цим займалися міжнародні банки та дочірні структури російських фінансових установ у Швецарії, зазначає агентство.

Якої реакції отримала Росія на цей запит від західних країн, не уточнюється. Джерело в ООН заявило, що подібна пропозиція розглядається на рівні Євросоюзу та інших сторін.

29 жовтня Росія призупинила участь у вивезенні українського зерна. У Міноборони РФ пояснили цей крок діями Збройних сил України (ЗСУ), які атакували Чорноморський флот у Севастополі. 2 листопада російське оборонне відомство заявило про поновлення участі Москви в зерновій угоді. Міноборони зазначило, що Росія отримала гарантії від України.