Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Блінкен заявив про готовність Росії продавати нафту навіть за введення стелі цін

Блінкен заявив про готовність Росії продавати нафту навіть за введення стелі цін

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Блінкен заявив про готовність Росії продавати нафту навіть за введення стелі цін Державний секретар США Ентоні Блінкен під час свого виступу на прес-конференції в Німеччині заявив, що Росія настільки зацікавлена ​​в експорті своєї нафти, що готова продавати її навіть у разі запровадження західними країнами стелі цін на енергоресурс.

"Росія прийматиме будь-які рішення, які вона приймає, але я вважаю, що вона матиме інтерес продовжувати постачання енергоресурсів", - заявив Ентоні Блінкен. 

Глава американського зовнішньополітичного відомства вважає, що Москва буде змушена змиритися з новими обмеженнями і продавати країнам нафту і газ за зниженими цінами, оскільки в іншому випадку вона не матиме коштів для забезпечення нормального функціонування своєї економіки, а також фінансування спеціальної військової операції (СВО) на Україною.
 
Блінкен підкреслив, що завдяки встановленню максимальної ціни на енергоресурси Заходу вдасться знизити негативні наслідки від продажу Росією, при цьому не допустивши їх зникнення з ринку.