Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Мешканці Одеси проголосували за знесення пам'ятника Катерині II

Мешканці Одеси проголосували за знесення пам'ятника Катерині II

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Мешканці Одеси проголосували за знесення пам'ятника Катерині IIМер Одеси Геннадій Труханов заявив, що більшість городян проголосували за знесення пам'ятника Катерині ІІ. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook. 

«Голосування на платформі „Соціально активний громадянин”, присвячене подальшій долі пам'ятника Засновникам Одеси (Катерині II), завершено. Більшість одеситів, що проголосували, підтримали ідею демонтажу пам'ятника з Катерининської площі», — повідомив Труханов.

За його словами, він звернувся до профільної комісії міської ради з проханням провести засідання та підготувати відповідний проект рішення. Труханов переконаний, що побажання громадян будуть враховані депутатами. Крім того, мер проголосує за демонтаж пам'ятника та його перенесення до парку імперського та радянського минулого, про ідею створення якого Труханов говорив раніше.

Раніше пам'ятник Катерині Великій в Одесі осквернили вандали. На голову монумента одягли червоний ковпак ката, а до руки прив'язали шибеницю. Також у липні 25 тисяч українців підписали петицію про знесення пам'ятника та його заміну на статую порноактора Біллі Херрінгтона.
 
Наприкінці серпня Труханов виступав проти демонтажу пам'ятника.