Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » США запровадять санкції проти Ірану через допомогу Росії

США запровадять санкції проти Ірану через допомогу Росії

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
США запровадять санкції проти Ірану через допомогу РосіїЗаступник держсекретаря США з європейських та євразійських питань Карен Донфрід заявила про плани Вашингтона ввести нові санкції щодо Тегерана через постачання озброєнь Росії.

Донфрід зазначила, що Іран стикається з відкритою «потужною критикою» з боку Сполучених Штатів та ООН після інформації про передачу Росії дронів і ракет. Вона додала, що Вашингтон та його союзники мають намір продовжувати висловлювати свою незгоду з діями Тегерана. Представник Держдепу наголосила на готовності США докладати всіх зусиль, щоб запобігти військовій допомозі Ірану для Росії.

Раніше міністр закордонних справ Ірану Хоссейн Амірабдоллахіан підтвердив постачання партії безпілотників до Росії до початку спецоперації в Україні. Він пояснив, що це сталося за кілька місяців до початку воєнних дій на території України.

У жовтні The Washington Post написала, що Росія домовилася з Іраном про нові поставки зброї, в рамках яких російські війська вперше отримають іранські балістичні ракети класу «земля-земля» та партії безпілотників. Уточнювалося, що Іран передасть, зокрема, партію балістичних ракет малої дальності Fateh-110 та Zolfaghar, а також десятки БПЛА Mohajer-6 та Shahed-136.