Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » МЗС Румунії відреагувало на слова Путіна про нібито територіальні претензії до України

МЗС Румунії відреагувало на слова Путіна про нібито територіальні претензії до України

Категорія: Новини Позиція, Політика
МЗС Румунії відреагувало на слова Путіна про нібито територіальні претензії до УкраїниМіністерство закордонних справ Румунії спростувало вигадки російського очільника про нібито бажання Бухареста заволодіти частиною українських територій, що колись входили до складу Румунії, - повідомляє "Європейська правда".

"МЗС Румунії заперечує твердження, висловлені президентом Росії до Дня народної єдності, які помилково нав'язують думку про територіальні претензії Румунії до України. Агресивна війна, яку Росія розв'язала 24 лютого, є серйозним і грубим порушенням принципів міжнародного права. У зв'язку з цим Румунія знову підтверджує рішучу підтримку незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів", - зазначили у МЗС Румунії.

Йдеться про виступ Путіна 4 листопада, у якому він сказав, що Польща, Румунія та Угорщина нібито мріють повернути українські землі, втрачені за підсумками Другої світової війни.

Варто нагадати, що румунському міністру оборони довелося піти у відставку після слів, що Україні, можливо, доведеться піти на територіальні поступки Росії під час перемовин щодо припинення війни.