Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » WSJ: Радник Байдена Салліван веде переговори з Ушаковим та Патрушевим щодо України

WSJ: Радник Байдена Салліван веде переговори з Ушаковим та Патрушевим щодо України

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
WSJ: Радник Байдена Салліван веде переговори з Ушаковим та Патрушевим щодо УкраїниРадник американського президента з національної безпеки Джейк Салліван протягом останніх місяців веде конфіденційні переговори з помічником президента Росії з міжнародних справ Юрієм Ушаковим та секретарем Ради безпеки Миколою Патрушевим. Про це пише The Wall Street Journal (WSJ) із посиланням на джерела.

За їхніми даними, радник Джо Байдена веде переговори з Кремлем з метою запобігти ескалації конфлікту в Україні, зокрема, загрозі використання ядерної зброї. При цьому врегулювання конфлікту з метою переговорів не входить.

Джерела видання стверджують, що інші високопосадовці США не підтримують прагнення Саллівана підтримувати контакти з Росією, оскільки не вважають таку взаємодію в поточних умовах продуктивною. Також співрозмовники газети розповіли, що Салліван закликав Київ надіслати відкритий сигнал про готовність до врегулювання конфлікту з Росією.

Раніше The Wall Street Journal (WSJ) з посиланням на обізнані джерела повідомила, що країни Заходу приватно обговорюють можливі умови миру між Росією та Україною.

За даними The Washington Post, адміністрація президента США Джо Байдена приватно закликає українського лідера Володимира Зеленського показати відкритість до переговорів з Росією.