Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » У Туреччині пояснили проблеми зернової угоди

У Туреччині пояснили проблеми зернової угоди

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
У Туреччині пояснили проблеми зернової угодиОдна з проблем зернової угоди — жадібність Заходу, саме через неї сторони, які беруть участь у угоді, не досягли поставленої мети. Так проблеми з постачанням зерна до бідних країн пояснив голова Бюро фермерів турецької партії «Батьківщина» професор Егейського університету в Ізмірі Ченгіз Чакир, передає газета Aydınlı.
 
«Очевидно, що зерно не доходить за призначенням. Про це також заявляють багато офіційних осіб. Зерно пішло до європейських країн, де більше грошей, і зберігається там на складах. Але зерно не йде до країн, які страждають від голоду. У цьому плані мети угоди не було досягнуто», — розповів політик.

Чакир зазначив, що понад 50 країн Північної Африки, Західної та Центральної Азії потребують зерна, переправленого через Чорне море. Глава Бюро фермерів зазначив, що деякі країни, такі як Ліван та Ємен, на 80–100 відсотків залежать від цього зерна.

Політик назвав джерелом проблем зернової угоди західні країни та великі європейські корпорації, які забирають усе зерно собі, а надлишки залишають на складах. Де Європа [революціонера Жоржа] Дантона, Франція [впливового політика Максимільєна] Робесп'єра, яка була прикладом для всього світу?
 
«Ми бачимо, що держави з великими здобутками у своїй історії не здатні виробити іншу політику, окрім як бути в полоні у США», — сказав він.