Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Як обрати першу вудку для риболовлі

Як обрати першу вудку для риболовлі

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Суспільство

Як обрати першу вудку для риболовлі Для новачка найкраще підійде поплавкова вудка, що досягає в довжину від 2 до 3 метрів. Рибаки-початківці можуть зіткнутися з безліччю труднощів, починаючи від вибору місця лову риби і закінчуючи добіркою підгодовування. Але основою для затримання річкових мешканців завжди є вудка. Яке вудлище найкраще підійде для новачків?


Якщо людина ніколи не була пов'язана з рибальством, то їй варто купити собі поплавкову вудку. Вона має бути телескопічного вигляду, тобто розсувною. Для дівчат ідеально підійдуть вудилища, що розкладаються, до чотирьох метрів, для чоловіків — до п'яти і для дітей — близько трьох.


Як обрати першу вудку для риболовлі

Перевага снастей цього виду полягає у простоті їх складання. Це нескладні вудки, які не викличуть питань у тих, хто вирішив порибалити вперше. Для успішної риболовлі необхідно також підібрати спеціальні котушки одного з двох видів безінерційні та інерційні. Вони відрізняються як за формою, так і за необхідними навичками щодо їх використання. Новачку краще купити саме «інерціонку», тому що вона більш проста в експлуатації і коштує набагато дешевше.


До котушки необхідно придбати волосінь – від 30 до 100 метрів, діаметром від 0,20 до 0,25 міліметра.Обов'язковим атрибутом вудки поплавця є сам поплавок. Він підбирається залежно від передбачуваного місця лову та його глибини. Поплавки бувають різної форми, але в нашому випадку потрібно вибрати вагою від трьох до п'яти грамів. При виборі снасті зверніть увагу на колір, адже саме він інформує вас про клювання.

 

Фахівці рекомендують не витрачати велику кількість грошей на перші рибальські снасті. У магазинах завжди можна знайти бюджетні та при цьому якісні товари. Увага варто звернути і на гачки. Рекомендується купувати їх від японських виробників, 8-10 номерів. Вони відмінно підійдуть для таких наживок, як хробаки та опариші.

 

Ці снасті є оптимальними для перших рибалок. У них не заплутаєшся, вони легкі у використанні. Наступний улов уже залежить від самого новачка. Як тільки йому захочеться перейти на професійніші вудки, то його вибір залежатиме від риби, яку він зібрався ловити.

 

Перед рибалкою обов'язково варто вивчити правила розриболовства Азово-чорноморським узбережжям. Інакше вас можуть оштрафувати.

 

По теме: