Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Прем'єр України Шмигаль заявив про евакуацію з міст у разі посилення енергокризи

Прем'єр України Шмигаль заявив про евакуацію з міст у разі посилення енергокризи

Категорія: Головне, Політика
Прем'єр України Шмигаль заявив про евакуацію з міст у разі посилення енергокризиЕвакуація мешканців Києва та інших міст України може стати екстреним заходом у разі посилення енергокризи в Україні, заявив прем'єр-міністр країни Денис Шмигаль. Він також зазначив, що найважча ситуація з електропостачанням зараз у Києві, Київській та Харківській областях.

«Повернуся до питання евакуації населення із Києва чи іншого міста. Чесно, розмова тут важлива і правильна. Наголошую на позиції уряду та відповідальних відомств — евакуація може застосовуватися в останню чергу як екстрений крок», — повідомив Шмигаль. При цьому він заявив, що зараз "ситуація далека від цього".

Наразі київська влада посилено готується до зими.
 
"Закуповуємо резервне обладнання, готуються додаткові пункти обігріву, активно ведемо переговори з міжнародними партнерами про доставку в Україну необхідного обладнання та техніки, щоб швидко відремонтувати та бути готовими до різних ситуацій", - розповів глава уряду країни.

Російська армія почала завдавати систематичних ударів по критичній інфраструктурі України 10 жовтня. Тоді сирени працювали на всій території, підконтрольній Києву. З 5 листопада повітряної тривоги у всіх областях країни не оголошували.