Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Politico: Заява Зеленського про переговори з Росією зв'язана з впливом США

Politico: Заява Зеленського про переговори з Росією зв'язана з впливом США

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Politico: Заява Зеленського про переговори з Росією зв'язана з впливом США США підштовхують президента України Володимира Зеленського до переговорів із Росією. Про це пише Politico.

Два співрозмовники видання вказують, що український лідер змінив риторику та висловив умови для початку діалогу після «м'якого підштовхування» з боку адміністрації президента Байдена та візиту до Києва радника президента США з національної безпеки Джейка Саллівана.
 
При цьому одне з джерел у Білому домі наголосило, що пряма вказівка ​​про необхідність змінити позицію хоч і не звучала, з Вашингтона було передано вказівку, що Київ має показати готовність закінчити бойові дії «розумно та мирно».

8 листопада Зеленський назвав умови для переговорів із Росією. Вимогами стали відшкодування всіх збитків, завданих внаслідок російської агресії, відновлення цілісності території країни, повага до Статуту ООН, покарання військових злочинців, а також гарантії, що московська агресія не повториться. 

У жовтні президент Росії Володимир Путін сказав, що Москва готова до переговорів із Україною. При цьому він зазначив, що Київ вирішив відмовитися від діалогу.