Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Зеленський назвав умови для переговорів з РФ

Зеленський назвав умови для переговорів з РФ

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Зеленський назвав умови для переговорів з РФ Президент України Володимир Зеленський назвав умови для переговорів із Росією. Його заява надійшла після того, як у деяких західних ЗМІ з'явилася інформація про спроби США підштовхнути Київ до діалогу з Москвою.

Вимогами українського лідера стали відшкодування всіх збитків, завданих внаслідок російської агресії, відновлення цілісності території країни, повага до Статуту ООН, покарання військових злочинців, а також гарантії, що СВО не повториться.
 
За інформацією газети The Washington Post, адміністрація президента США Джо Байдена закликає главу України показати відкритість до переговорів із Москвою.
 
Водночас у Білому домі наполягли, щоб українська сторона публічно відмовилася брати участь у переговорах щодо миру, доки президентом Росії є Володимир Путін.

Цю політику пояснили наміром не спонукати Україну до діалогу, а бажанням «зберегти моральну гідність в очах своїх міжнародних прихильників». Як стверджують джерела The Washington Post, це «продумана спроба» забезпечити підтримку Києва з боку інших держав, які побоюються затягування української кризи.