Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » ЄС збільшив закупівлю ЗПГ для заміщення газу з Росії

ЄС збільшив закупівлю ЗПГ для заміщення газу з Росії

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
ЄС збільшив закупівлю ЗПГ для заміщення газу з Росії Євросоюз (ЄС) у січні—жовтні 2022 року збільшив постачання зрідженого природного газу (ЗПГ) для заміщення газу з Росії — його світові постачання до 27 країн — членів ЄС склали 105 мільярдів кубометрів, підрахувала дослідницька компанія Kpler. 

Зазначається, що за аналогічний період 2021 року цей показник становив 64 мільярди кубометрів, а за весь минулий рік країни ЄС закупили 78,1 мільярда кубометрів. При цьому, результат поточного року за обсягами закупівлі перевищив показники іншого найбільшого споживача ЗПГ — Китаю.

Старший аналітик Kpler з СПГ Лаура Пейдж у розмові з виданням спрогнозувала, що за підсумками всього 2022 року постачання зрідженого газу до Європи становитимуть приблизно 123 мільярди кубометрів. 

Раніше глава Європейської комісії (ЄК) Урсула фон дер Ляйєн попередила про можливу нестачу газу в Євросоюзі в 2023 році. За її словами, через припинення постачання газу з Росії, нестачі ЗПГ у Європі, а також переорієнтацію додаткових поставок на країни Азії до кінця наступного літа Європі бракуватиме 30 мільярдів кубометрів ЗПГ.