Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » У США запропонували заборонити TikTok

У США запропонували заборонити TikTok

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
У США запропонували заборонити TikTokЗаконодавці з числа республіканців, сентаор Марко Рубіо та член палати представник Конгресу Майк Галахер запропонували заборонити у США соціальну мережу TikTok. Про це повідомляє газета The Washington Post.

Зазначається, що через неї Комуністична партія Китаю (КПК) може впливати на американців і стежити за ними. Політики нагадали, що соцмережа належить ByteDance, однак у КНР жодна компанія не може вважатися повністю приватною.

"TikTok, що вже входить до числа найбільш популярних медіакомпаній у Сполучених Штатах, дає КПК унікальну можливість стежити за мільярдом користувачів по всьому світу, включаючи майже дві третини американських підлітків", - заявили республіканці.

Вони закликали заборонити соцмережу, доки не стало «надто пізно», а не заохочувати її використання, як президент США Джо Байден.

У вересні New York Post з посиланням на джерела в міністерстві юстиції заявила, що американська соціальна мережа Facebook (соцмережа заборонена в Росії; належить компанії Meta, яка визнана екстремістською і заборонена в РФ) співпрацювала з Федеральним бюро розслідувань (ФБР) для стеження зачастю користувачів.