Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Генасамблея ООН ухвалила проект резолюції про відшкодування збитків Україні

Генасамблея ООН ухвалила проект резолюції про відшкодування збитків Україні

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Генасамблея ООН ухвалила проект резолюції про відшкодування збитків Україні Генасамблея ООН ухвалила проект резолюції про відшкодування збитків Україні. Результати голосування повідомляє Reuters.

За документ проголосували 94 члени ООН. Проти виступили 14 країн - Росія, Китай, Білорусь, Багами, Куба, Північна Корея, Еритрея, Центральноафриканська Республіка, Зімбабве, Ефіопія, Малі, Нікарагуа, Сирія та Іран. Ще 73 утрималися від голосування. Ініціаторами засідання стали Україна, Канада, Нідерланди та Гватемала.

Згідно з документом, членам ГА ООН спільно з Києвом рекомендується створення «міжнародного реєстру завданих збитків, який слугуватиме задокументованим свідченням шкоди, втрат і поранень, що заявляються» в результаті «міжнародно-протиправних дій Російської Федерації в Україні або проти неї, а також для просування та координації збору даних».

Постійний представник Росії при Всесвітній організації Василь Небензя під час засідання зазначив, що резолюція Генасамблеї є юридично нікчемною. Він оцінив ініціативу як «спробу легалізувати нелегалізоване».