Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » У ЄС заявили про початок тренувальної місії для української армії

У ЄС заявили про початок тренувальної місії для української армії

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
У ЄС заявили про початок тренувальної місії для української армії Тренувальна місія Євросоюзу для військових Збройних сил України (ЗСУ) розпочала свою роботу у вівторок, 15 листопада. Про це заявили представники Ради ЄС.

"Сьогодні Рада ЄС запускає роботу місії військової допомоги Євросоюзу на підтримку України (EUMAM Україна)", - повідомили у прес-службі ради.

Там уточнили, що командувати місією призначено директора відділу військового планування та поведінки віце-адмірала Ерве Блежана.

Раніше у листопаді стало відомо, що глави МЗС країн ЄС затвердять місію з надання військової допомоги Україні. Повідомлялося, що Рада Євросоюзу ухвалить офіційне рішення щодо запуску військової місії та її фінансування: вона передбачає навчання та екіпірування до 15 тисяч українських військових і розрахована на два роки.

У російському МЗС зазначили, що Москва негативно ставиться до рішення Європейського союзу щодо створення тренувальної місії для військових ЗСУ. При цьому у відомстві наголосили, що ця новина не стала подивом для російської сторони.