Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Байден пообіцяв Польщі допомогу НАТО та G7 у розслідуванні падіння ракети

Байден пообіцяв Польщі допомогу НАТО та G7 у розслідуванні падіння ракети

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Байден пообіцяв Польщі допомогу НАТО та G7 у розслідуванні падіння ракети Лідери країн НАТО та «Великої сімки» (G7) домовилися про надання допомоги Варшаві у розслідуванні інциденту з падінням ракети на територію Польщі. Таке сприяння пообіцяв президент США Джо Байден після екстреної зустрічі зі світовими лідерами. Трансляція велася на сайті Білого дому.

«Ми домовилися підтримати розслідування Польщею вибуху у сільській місцевості Польщі поблизу українського кордону. І я маю намір переконатися, що ми з'ясуємо, що саме сталося», - заявив Байден.

Увечері 15 листопада польська радіостанція ZET повідомила про вибух у районі села Пшеводув поблизу кордону з Україною в результаті, ймовірно, падіння двох ракет у зерносушарку. Загинули двоє людей. Польська влада вирішила скликати екстрене засідання Ради національної безпеки і оборони, а також підвищити рівень боєздатності деяких військових частин.

Пізніше у МЗС Польщі заявили про падіння ракети російського виробництва на сході країни. Також відомство викликало посла Росії Сергія Андрєєва та зажадало «негайних докладних пояснень».

Міноборони Росії на тлі того, що сталося, назвало провокаціями заяви про можливість причетності РФ до того, що сталося, вказавши, що опубліковані у Польщі фотографії уламків на місці інциденту не мають відношення до російських засобів поразки. У відомстві наголосили, що російські військові цього дня не завдавали ударів по цілям поблизу українсько-польського кордону.