Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Goldman Sachs: запаси газу Європи становитимуть 30% наприкінці опалювального сезону

Goldman Sachs: запаси газу Європи становитимуть 30% наприкінці опалювального сезону

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
Goldman Sachs: запаси газу Європи становитимуть 30% наприкінці опалювального сезонуПісля закінчення зими запаси європейських підземних сховищ газу (ПСГ) будуть більшими, ніж очікували аналітики — допомогла тепла погода перед початком опалювального сезону. Про перспективи пом'якшення наслідків енергетичної кризи в Європі повідомила одна із найбільших фінансових організацій у світі Goldman Sachs, пише Bloomberg.

Наприкінці березня 2023 року європейські ПСГ будуть заповнені на 30 відсотків, тоді як раніше були озвучені прогнози 21-23 відсотки. Експерти Goldman Sachs підвищили прогноз на тлі різкого скорочення споживання газу в Європі та слабкого імпорту зрідженого газу в Китаї.

Аналітики розповіли, що завдяки збереженню палива в жовтні регіону буде легше відновити запаси необхідного для наступної зими палива, яке зазвичай закачують країни протягом літа. Причому в цей час року країни мають будувати нові газові сховища, радять у Goldman Sachs.

Організація також очікує, що влітку газ у Європі торгуватиметься за ціною приблизно 1970 доларів за тисячу кубометрів. Попередній прогноз був на 600 доларів вищим. На момент написання матеріалу вартість газу на хабі TTF складала 1300 доларів за тисячу кубометрів.

Тим часом країни Європейського союзу почали витрачати газ із підземних сховищ — відбір перевищив закачування вперше з минулого опалювального сезону. Однак опалювальний сезон цього року розпочався значно пізніше, ніж торік. Регіон заповнив свої ПСГ до зими в середньому на 95,6 відсотка, у них зберігається близько 104 мільярдів кубометрів газу.