Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » США поклали відповідальність за падіння ракет у Польщі на Росію

США поклали відповідальність за падіння ракет у Польщі на Росію

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Політика
США поклали відповідальність за падіння ракет у Польщі на РосіюСША покладають відповідальність за падіння ракет у Польщі на Росію, незалежно від результатів розслідування. Про це заявила офіційний представник Ради національної безпеки Білого дому Едрієнн Вотсон.

Якими б не були остаточні висновки, ясно, що стороною, яка зрештою несе відповідальність за цей трагічний інцидент, є Росія, яка обстріляла Україну ракетами, спеціально призначеними для поразки цивільної інфраструктури.

Представник наголосила, що, на думку Білого дому, Київ мав і має право на самооборону.

При цьому Вотсон додала, що Вашингтон повністю довіряє Польщі в розслідуванні і не виноситиме оцінки до його закінчення.
 
Вона вказала, що зараз США не бачать нічого, що суперечило б попередній оцінці президента країни Анджея Дуди про те, що інцидент став результатом спрацьовування ракети української протиповітряної оборони.

Раніше Анджей Дуда припустив, що ракета, яка впала на територію Польщі, ймовірно, належить ППО України. З аналогічним твердженням виступив президент США Джо Байден. Але генсек НАТО Єнс Столтенберг переконаний, що вина за те, що сталося, все одно лежить на Росії.