Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » У Туреччині випробували стелс-безпілотник Kizilelma

У Туреччині випробували стелс-безпілотник Kizilelma

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Світ
У Туреччині випробували стелс-безпілотник Kizilelma Турецька компанія Baykar провела наземні випробування стелс-безпілотника Kizilelma. Апарат здійснив першу пробіжку по злітно-посадковій смузі. Про це повідомляє Daily Sabah із посиланням на компанію Baykar.

Безпілотник здійснив пробіжку та автономне рулювання на авіабазі в провінції Текірдаг. Зазначається, що Kizilelma зможе злітати та сідати на судна з короткою злітно-посадковою смугою, включаючи універсальний десантний корабель Anadolu. Безпілотник також зможе працювати разом з пілотованими літаками та нести ракети класу «повітря-повітря».

Передбачається, що максимальна швидкість Kizilelma становитиме 800 кілометрів на годину, а маса корисного навантаження – 1,5 тонни.

У жовтні генеральний директор Baykar Халук Байрактар ​​повідомив, що компанія планує оснащувати свої дрони керованими ракетами «повітря-повітря».

У березні видання Defense News писало, що Kizilelma отримає радар з активними фазованими антеними гратами і турбовентиляторним двигуном. Перший політ безпілотника заплановано на 2023 рік.