Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » ЄС продовжив боротися за конфіскацію російських активів

ЄС продовжив боротися за конфіскацію російських активів

Категорія: Головне, Економіка
ЄС продовжив боротися за конфіскацію російських активів Влада Європейського союзу (ЄС) продовжує боротися за конфіскацію заморожених активів Росії. Про це стало відомо Politico.

За інформацією видання, Європейська комісія шукає юридичних шляхів конфіскації російського державного та приватного майна на користь України. Згідно з документом, що потрапив у розпорядження газети, комісія у пошуку способів посилення відстеження, ідентифікації, заморожування та управління російськими активами як попередні кроки для потенційної конфіскації.

Наголошується, що йдеться про понад 300 мільярдів заморожених активів російського Центрального банку, а також про активи та доходи фізичних та юридичних осіб, включених до списку санкцій ЄС.

Раніше глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн заявила, що головна мета ЄС — не заморозити російські активи в Європі, а конфіскувати їх.
 
При цьому вона зазначила, що об'єднання не має для цього необхідної юридичної бази. ЄС створив спеціальну групу експертів для вирішення цього питання.