Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Угорщина виділить Україні 187 мільйонів євро допомоги

Угорщина виділить Україні 187 мільйонів євро допомоги

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Економіка
Угорщина виділить Україні 187 мільйонів євро допомоги Угорщина виділить Україні 187 мільйонів євро у рамках загальноєвропейського кредиту на 18 мільярдів євро. 

«Уряд... закликає міністра фінансів подбати про забезпечення 187 мільйонів євро, що становлять частку Угорщини з кредиту у розмірі 18 мільярдів євро, який Євросоюз надасть Україні», — йдеться у документі, підписаному прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном.

Раніше стало відомо, що Євросоюз (ЄС) має намір надати Україні значну частину фінансової допомоги на 2023 обсягом до 18 мільярдів євро у вигляді кредитів і грантів.
 
Йдеться про наповнення бюджету України наступного року по 1,5 мільярда євро на місяць. Цю допомогу Києву пообіцяла виділити голова Єврокомісії (ЄК) Урсула фон дер Ляйєн на конференції у Берліні 25 жовтня.

При цьому 18 листопада Орбан заявив, що Будапешт не ставить інтереси України вище за свої, тому не підтримає загальний кредит Європейського союзу (ЄС) для Києва.
 
"Угорщина не згодна з тим, щоб країни-члени Євросоюзу спільно надавали кредити для допомоги Україні", - висловився глава уряду. Він закликав держави об'єднання пропорційно та справедливо розподілити суму, яку буде спрямовано Україні.