Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » Глава Eni: Італія повністю замістить російський газ до 2025 року

Глава Eni: Італія повністю замістить російський газ до 2025 року

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Економіка
Глава Eni: Італія повністю замістить російський газ до 2025 року Італія вже замінила половину постачання газу з Росії і зможе повністю відмовитися від цього виду палива за кілька років, заявив голова місцевої енергетичної компанії Eni Клаудіо Дескальці. Його слова повідомляє газета ANSA.

"Проблема [поставок] вирішена, тому що вже зараз нам вдалося замістити 50 відсотків з 21-23 мільярдів кубометрів російського газу, а в 2025 році буде заміщено 100 відсотків", - назвав термін повного заміщення поставок з Росії він.

Європейська країна почала шукати альтернативних постачальників у лютому, одразу після початку військових дій в Україні, розглядаючи можливості партнерства в Африці, Близькому Сході, Далекому Сході та США. Однак Дескальці визнав, що наступний рік може стати для Італії важким, оскільки в країні зберігатиметься потреба у 6-7 відсотках російського газу.
 
Держава розраховує на постачання зрідженого природного газу (ЗПГ), проте для прийому палива країна має побудувати необхідну інфраструктуру.

Місце Росії у постачанні газу до Італії зайняв Алжир — зараз країна постачає Риму практично стільки ж газу, скільки раніше експортував російський «Газпром».

Наприкінці жовтня єврокомісар з енергетики Кадрі Сімсон на прес-конференції в Норвегії заявила, що Європа зуміла замістити майже весь не поставлений із Росії газ, хай і витратила на це значні кошти. До цього про подолання залежності від російського газу з випередженням графіка повідомляли канцлер Німеччини Олаф Шольц та голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн.

У Росії її підтверджують цю інформацію. Раніше про це розповів голова другої за величиною російської газової компанії «Новатек» Леонід Міхельсон.