Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » На єВідрядження можна не розраховувати

На єВідрядження можна не розраховувати

Категорія: Новини Позиція, Економіка
На єВідрядження можна не розраховуватиВ Україні не планують дозволяти чоловікам здійснювати бізнес-поїздки. Це може спровокувати відтік IT-сектору та інших фахівців з України, пише ubr. Впровадження програми "єВідрядження", яка передбачає  військовозобов'язаним чоловікам виїзд за кордон, поки скасовується.
 
Виконавчий директор Європейської бізнес асоціації (ЕВА) Анна Дерев'янко на конференції "Український бізнес через 9 місяців війни" зауважила, що є великий запит від бізнесу на поїздки за кордон та лібералізацію цього питання. Проте впровадження "єВідрядження" "відклали у довгу скриньку" після вирішення проблеми із бронюванням фахівців.

"Я не знаю, наскільки це підтверджено офіційно. Але нам сказали щодо "єВідрядження", що можете не розраховувати на цей механізм", – сказала Дерев'янко.

"Україна більше виграла б, якби дала можливість вільніше їздити і повертатися чоловікам, ніж заборонити це і штовхати їх на пошук нестандартних схем виїзду", – уточнила експертка.

Програма "єВідрядження" була розроблена влітку і мала набути чинності з 1 вересня. Однак прем'єр-міністр не підписав відповідну постанову нібито через дискусії щодо суми застави для виїзду (200 тис. грн). З того часу Мінекономіки анонсує доопрацювання проекту.