Реєстрація    Увійти
Авторизація
» » » » FT: ЄС пригрозив Twitter забороною, якщо Маск не дотримуватиметься правил модерації

FT: ЄС пригрозив Twitter забороною, якщо Маск не дотримуватиметься правил модерації

Категорія: Позиція » Новини Позиція » Світ
FT: ЄС пригрозив Twitter забороною, якщо Маск не дотримуватиметься правил модераціїЄвросоюз (ЄС) пригрозив власнику Twitter Ілону Маску забороною соціальної мережі на своїй території в тому випадку, якщо американський підприємець не дотримуватиметься правил ЄС щодо модерації контенту. Про це пише газета Financial Times із посиланням на джерела.

За інформацією видання, єврокомісар Тьєррі Бретон, який відповідає за реалізацію цифрових законів ЄС, озвучив загрозу під час відеозустрічі з Маском у середу.

Зазначається, що Бретон закликав Маска дотримуватись списку правил та критеріїв. В критерії входять: відмова від довільного відновлення заблокованих користувачів, агресивне переслідування дезінформації та згода на незалежний аудит платформи до наступного літа.

Власника Twitter попередили, що якщо він не дотримуватиметься цих правил, то соцмережа ризикує порушити новий закон ЄС про цифрові послуги, а також зіткнутися із забороною на території ЄС або штрафом у розмірі до 6 відсотків від глобального обороту. Як пише FT, Маск неодноразово називав закон дуже розумним.

Раніше Ілон Маск розповів, що планує реформувати соціальну мережу, назвавши свої дії битвою за майбутнє цивілізації. До цього він також оголосив "амністію" для заблокованих у соцмережі користувачів. Крім того, новий власник Twitter розблокував профілі колишнього президента США Дональда Трампа, проте той відмовився повертатися на платформу.